Preskoči navigaciju
Caparol
Caparol

Održivost kao naša odgovornost

Zadovoljiti ljude, prirodu i okoliš

 

Kao lider po kvaliteti u industriji, smatramo da je naša odgovornost pronaći način kako uskladiti ekonomski, ekološki i kvalitativni segment života svakog pojedinca. U skladu s tim brinemo o zaštiti klime i okoliša te efikasnosti oskudnih resursa. Time želimo pridonijeti našim idejama, akcijama kao i proizvodnim i tehnološkim rješenjima.

Održivi stav oduvijek je bio dio korporativne filozofije našeg tradicionalnog poduzeća koje je već 5. generaciju zaredom u porodičnom vlasništvu. Tome u prilog govori široka paleta ekoloških proizvoda bez emisije štetnih tvari i bez otapala, kao i vodorazrjedivih lakova i lazura ili podnih premaza bez emisije štetnih tvari koji čine našu ponudu. Uz to na raspolaganju su i brojni drugi ekoliški proizvodi kao i sistemska rješenja uz pomoć kojih neprestano postavljamo nove standarde, kako nacionalno tako i u svijetu.

Proizvodi i sistemi kao uzor u industriji

Na primjer Indeko-plus, predstavljen tržištu još 1985. godine kao prva unutarnja boja bez emisije štetnih tvari i bez otapala. U međuvremenu sve Caparolove unutarnje boje postale su ekološki osviještene i ponosno nose žig E.L.F. kvalitete. Također još od 1957. godine na tržištu smo prisutni sa fasadnim sistemima za toplotnu izolaciju izuzetnih performansi. S obzirom da jednu trećinu stakleničkih plinova uzrokuju zgrade, smatramo da ovdje možemo značajno doprinijeti zaštiti klime uz pomoć naših inteligentnih sistema i proizvoda. Značajna Caparolova inovacija na tom području svakako je Dalmatiner izolacijska ploča.

Osim proizvoda, njihovih sastojaka, kao i proizvodnih procesa, značajnu pažnju pridodajemo važnosti socio-kulturnog konteksta, pa stoga našu ponudu redovno nadopunjujemo ponudom različitih ciljanih koncepata boja - na primjer specijalni koncept za obrazovne ustanove ili onaj za ustanove namjenjene zdravstvenoj njezi.

Štaviše, vrhunska kvaliteta pobrinula se i za održivost. Visoko kvalitetni standard naših proizvoda održava dobar rezultat u konačnici nakon izvođenja radova. Na ovaj način produženi su ciklusi renovacije, a upravo ta dugoročnost našim kupcima osigurava značajnu uštedu materijala, energije i ukupnih troškova.