Preskoči navigaciju
Capatect sustavi za unutarnju izolaciju
Capatect sustavi za unutarnju izolaciju

Capatect IDSystem Aktiv

Struktura sustava i njegova učinkovitost

Za sve one koji nemaju mjesta ni novca za razbacivanje: IDSystem Aktiv ne samo da doista dobro izolira, nego uz to i stvarno dobro izgleda. Naime, izolacijske ploče ne odlikuje samo velik izolacijski učinak i tanak oblik, nego su i kapilarno aktivne. To funkcionira na temelju kombinacije kapilarno provodljivih lamela, koje prožimaju ploču IDS Aktiv Dämmplatte, i po čitavoj površini apliciranog funkcionalnog sloja na stražnjoj strani izolacijske ploče.

Ovaj sloj je također od materijala visoke kapilarne provodljivosti i omogućava ravnomjernu raspodjelu pristigle vlage (slika). Kombinacijom materijala se ravnoteža vlage u strukturi sustava regulira izrazito efektivno, vršne vrijednosti vlage prostornog zraka se amortiziraju, kroz čitavu godinu se u prostoru stvara ugodna klima, a konstrukcija se trajno održava bez oštećenja. 

IDS Aktiv sistem

Detalji sustava

  • koeficijent toplinske vodljivosti lambda = 0,035 W/(mK)
  • obrađuje se standardnom pilom za EPS
  • nisu potrebni priključci nepropusni za paru niti folije kao parna brana
  • normalna zapaljivost razreda B2

Novina na tržištu - izolacijska ploča IDS Aktiv Dämmplatte: način funkcioniranja

Novina na tržištu - toplinski kutnik IDS Thermowinkel

IDS Thermowinkel je najbolji dokaz da napredak ne posustaje ni pred vlažnim kutevima! Ova jedinstvena inovacija zaslužuje vašu pažnju pri ugradnji oba sustava unutarnje izolacije: Aktiv i Mineral.Slično kao izolacijski klin, IDS Thermowinkel osigurava višu površinsku temperaturu – osobito na kritičnim točkama kao što su toplinski mostovi. Razlika u odnosu na izolacijski klin je u tome, što se IDS Thermowinkel, nakon što ga se potpuno integrira u ravnini sa starom žbukom, više ne vidi. Nevidljiva inovacija koja štiti od plijesni! IDS Thermowinkel sastoji se od perforiranog aluminijskog kutnika, laminiranog u izolacijske trake, s nalijepljenom armirnom mrežicom. Njegova učinkovitost se temelji na tome što sa svojim aluminijskim limom ekstremno dobro provodi toplinu i više površinske temperature na taj način prenosi u kutove. Tako se najhladnije mjesto ne nalazi više u kritičnom kutu, nego na elementu koji se ugrađuje, gdje se on zahvaljujući višem strujanju zraka brže zagrijava. Opasnost od nastanka plijesni je isključena!

Primjer kretanja temperature bez unutarnje izolacije i sa unutarnjom izolacijom i toplinskim kutnikom