Izjava o zaštiti podataka

Uvod

Kompanija navedena u impresumu (u nastavku ''mi'') je kao operator ove online ponude odgovorno mjesto za prikupljanje, obradu i korištenje osobnih podataka korisnika online ponude u smislu Saveznog zakona o zaštiti podataka (BDSG). Vrlo ozbiljno pristupamo zaštiti Vaše privatne sfere i Vaših privatnih podataka. Prikupljamo, obrađujemo i koristimo Vaše lične podatke u skladu sa sadržajem ove izjave o zaštiti podataka kao i s primjenjivim njemačkim zakonima o zaštiti podataka, prije svega s BDSG-pm i Zakonom o telemedijima (TMG).

Ovom Vas izjavom o zaštiti podataka želimo izvijestiti o tome koje osobne podatke preko Vas prikupljamo, obrađujemo i koristimo.


Osobni podaci

Osobni podaci su pojedinačni podaci o Vašim osobnim ili materijalnim prilikama. U to spadaju sve informacije o Vašem identitetu poput primjerice, Vašeg imena, Vaše e-mail adrese ili Vaše poštanske adrese. Informacije koje se ne može dovesti u vezu s Vašim identitetom (kao, primjerice, broj korisnika online ponude) se protivno tomu ne ubrajaju u osobne podatke.

Našu online ponudu možete načelno koristiti bez otkrivanja svog identiteta i bez naznake osobnih podataka. Za neke od ponuđenih usluga će se doduše uzeti od Vas osobne podatke. Takve podatke ćemo u načelu prikupiti, pohraniti i koristiti samo za svrhe korištenja ove online ponude, prije svega za pripremu željenih informacija.

 

Pohrana i obrada osobnih podataka

Vaše podatke ćemo pohranjivati na specijalno zaštićenim poslužiteljima. Oni su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od gubitka, uništenja, mogućnosti pristupa, promjene ili distribucije Vaših podataka od strane neovlaštenih osoba. Pristup Vašim podacima moguć je samo malobrojnim, ovlaštenim osobama. One su nadležne za tehnički, komercijalni ili redakcijski nadzor nad poslužiteljima. Uprkos redovnim kontrolama ipak nije moguća potpuna zaštita od svakog rizika.

Prijenos naših internetskih stranica i Vaših podataka na našim stranicama putem interneta obavlja se načelno nekodirano. Stoga nije isključeno da treće osobe mogu imati uvida u prenešene podatke i/ili mogu njima pristupiti. Preporučujemo Vam da pri odluci uzmete u obzir ovaj aspekt, da li ćete nam i koje podatke prenijeti putem interneta.

Vaši osobni podaci se prenose internetom osigurane šifrom. Za prijenos podataka primjenjujemo SSL zaštitu (Secure Socket Layer).

Prijenos osobnih podataka trećim osobama

Vaše osobne podatke načelno prenosimo samo za izvršenje usluga koje želite. Ako u okviru izvršenja usluga angažiramo vanjske izvršitelje, njihov pristup podacima vrši se isključivo za svrhu izvršenja usluge. Tehničkim i organizacijskim mjerama osiguravamo pridržavanje propisa zakona o zaštiti podataka, čime obavezujemo i naše vanjske izvršitelje.

Osim toga podatke ne prosljeđujemo trećim osobama bez Vaše izričite saglasnosti, nadasve ne za promotivne svrhe. Prosljeđivanje Vaših osobnih podataka vrši se samo ako ste sami pristali na prosljeđivanje podataka ili ako smo na temelju zakonskih odredbi i/ili službenih odnosno sudskih naloga za to ovlašteni ili smo ih obvezni prosljeđvati. Pritom se može raditi prije svega o davanju informacija za svrhe kaznenog progona, odbrane od opasnosti ili provedbe prava na intelektualno vlasništvo.


Korištenje naše internetske stranice

Informacije o Vašem računalu

Pri svakom pristupu našoj online ponudi dobivamo, neovisno o Vašoj registraciji, preko Vašeg računala sljedeće informacije: IP adresu Vašeg računara, upit Vašeg preglednika te vrijeme ovog upita. Osim toga prikupljaju se status i količina podataka prenešena u okviru ovog upita. Prikupljamo također i informacije o proizvodu i o vrsti primijenjenog preglednika te o operativnom sistemu računara. Dalje dobivamo podatak o tome s koje internetske stranice je izvršen pristup online ponudi. IP adresa Vašeg računara pritom se pohranjuje samo za vrijeme korištenja online ponude i u nastavku se gasi ili skraćivanjem čini anonimnom. Ostali podaci se pohranjuju na ograničen vremenski rok.

Ove podatke koristimo za obradu online ponude, kako bismo ustanovili i otklonili pogreške, utvrdili  kapacitet online ponude te poduzeli prilagodbe ili poboljšanja.


Upotreba kolačića

Za našu online ponudu - koriste se - kao i na mnogim internetskim stranicama - kolačići. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računaru i koje pohranjuju određene postavke i podatke za razmjenu sa online ponudom od nas preko Vašeg preglednika. Jedan kolačić sadrži u pravilu ime domene s koje je poslana datoteka kolačića, te informacije o starosti kolačića i alfanumeričku oznaku identifikacije.

Kolačići nam omogućuju prepoznati Vaš računar i odmah učiniti dostupnim eventualne početne postavke. Kolačići nam pomažu da poboljšamo online ponudu i da Vam ponudimo bolju uslugu, koja će Vam biti bolje prilagođena.

Kolačići koje primjenjujemo su takozvani privremeni kolačići, koji se nakon završetka seanse preglednika automatski opet gase.

Većina preglednika je postavljena tako da automatski akceptiraju kolačiće. Vi međutim možete pohranjivanje kolačića onemogućiti ili Vaš preglednik namjestiti tako da Vas obavještava čim se šalju kolačići. Molimo Vas da uzmete u obzir da ćete našu online ponudu eventualno moći koristiti samo ograničeno ili pak nikako, ako odbijate pohranu kolačića.


Google AdWords

Koristimo online reklamni program „Google AdWords“ i u okviru Google AdWords Conversion-Tracking (=praćenje konverzije). Google-ovo praćenje konverzije je analitička usluga korporacije Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Kolačić se stavlja čim ste preko Google oglasa dospjeli na našu internetsku stranicu. Ovi kolačići gube svoju važnost nakon 30 dana i ne služe za osobno identificiranje. Ako posjećujete određene dijelove naše internetske stranice, a kolačić još nije istekao, Google i mi možemo prepoznati da ste kliknuli na jedan oglas i da ste sprovedeni na našu stranicu. Svaki klijent AdWords-a dobiva neki drugi kolačić, što znači da se tako kolačiće ne može slijediti  preko internetskih stranica klijenata AdWords-a. Informacije pribavljene pomoću kolačića konverzije služe za izradu statistika konverzije za klijente AdWords-a koji su se odlučili za praćenje konverzije. Klijenti saznaju ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i koji su sprovedeni na stranicu koja ima oznaku za praćenje konverzije. Nećete, međutim, dobiti informacije s kojima je moguća osobna identifikacija korisnika. Stoga nije moguća veza između Vaših osobnih podataka i Vaših korisničkih podataka. Ako želite deaktivirati kolačiće za praćenje konverzije, možete svoj preglednik namjestiti tako da kolačiće blokira sljedeća domena: „googleadservices.com"


Dvostruki klik

Kod Google-a koristimo dvostruki klik. To je jedna od usluga korporacije Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google"). Dvostruki klik upotrebljava kolačiće da bi predstavio reklamne oglase koji su za Vas relevantni. Pritom se Vašem pregledniku dodjeljuje identifikacijski broj kao pseudonim (ID)  da bi se ispitalo, koji su oglasi u Vašem pregledniku aktivirani i koji su oglasi pozvani. Kolačići ne sadrže nikakve informacije koje se odnose na osobu. Upotreba kolačića s dvostrukim klikom omogućuje  Google-u i stranicama njegovih partnera uključivanje oglasa na bazi prethodnih posjeta na našoj ili na drugim internetskim stranicama. Informacije dobivene putem kolačića Google u svrhu analize prenosi na poslužitelj u SAD i tamo ih pohranjuje. Prijenos podataka putem Google-a trećoj strani obavlja se samo na temelju zakonskih propisa ili u okviru obrade podataka prema nalogu. Google neće ni u kojem slučaju Vaše podatke povezati s drugim podacima koje je prikupio.

Pohranu kolačića možete spriječiti. Prikupljanje, obradu i pohranu podataka možete spriječiti u svakom trenutku na način da odgovarajuće prilagodite softver svog preglednika ili da preuzmete i instalirate plugin preglednika dostupan pod sljedećom poveznicom pod tačkom proširenje dezaktiviranja dvostrukim klikom : https://www.google.com/settings/ads/plugin

Ipak vas upozoravamo da u ovom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcije naših internetskih stranica u punom obimu.


Kanali za društvene medije

U našoj online ponudi nalazite poveznice s društvenim mrežama Facebook, Google+, Instagram i Pinterest, s karijernom mrežom Xing, videoportalom YouTube te službom za kratke vijesti Twitter. Poveznice prepoznajete na logo-u ponuđača.

Klikom na poveznice otvaraju se odgovarajuće stranice društenih medija, na koje se ne primjenjuje ova izjava o zaštiti podataka. Pojedinosti o odredbama koje tamo vrijede možete vidjeti  u odgovarajućim izjavama o zaštiti podataka pojedinih ponuđača; naći ćete ih pod:

Facebook: http://www.facebook.com/policy.php

Google+: https://www.google.com/policies/privacy/?hl=de

Instagram: https://help.instagram.com/155833707900388

Pinterest: https://policy.pinterest.com/de/privacy-policy

Xing: https://www.xing.com/privacy

Twitter: https://twitter.com/privacy?lang=de

YouTube: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/


Uvrštavanje plugina za Facebook

Mi primjenjujemo takozvane društvene plugine ("Plugins") društvene mreže Facebook, kojom operira  Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA  ("Facebook") . Plugini su označeni logom Facebook-a ili dodatkom "Društveni plugin Facebook-a" odn. "Facebook Social Plugin" . Pregled plugina Facebook-a i njihov izgled naći ćete ovdje: developers.facebook.com/plugins

Neposredno uvrštavanje plugina ne vrši se u našoj online ponudi, naprotiv, njega morate aktivirati vi sami. Ako koristite našu online ponudu, neće se preuzimati, obrađivati niti pohranjivati podatke sa Facebook-a. Tek kada aktivirate plugin koji je uvršten u našu online ponudu, uspostavit će se tek izravna veza s poslužiteljima Facebook-a. Aktiviranje se vrši na način da se klikne na plugin. Tek nakon toga se može koristiti plugin, na primjer da se pritisne ''Like''.

Aktiviranjem plugina Facebook dobiva informaciju da ste sa svojim preglednikom pozvali našu online ponudu, pa ako i niste upravo logirani na Facebook-u. Ova se informacija (uključujući Vašu IP adresu) s Vašeg preglednika prenosi direktno na neki poslužitelj Facebook-a u SAD i tamo se pohranjuje. Ako ste logirani na Facebook-u, može Facebook posjetu našoj internetskoj stranici direktno alocirati na Vaš korisnički račun kod Facebook-a. Ako reagirate s pluginima, na primjer pokrenete tipku "sviđa mi se" ("Like") ili ostavite neki komentar, odgovarajuća informacija će se također prenijeti izravno na neki poslužitelj Facebook-a i tamo pohraniti. Informacije će se k tomu objaviti na Facebook-u i pokazati Vašim prijateljima na Facebook-u.

Facebook može ove informacije koristiti za svrhe reklame, istraživanja tržišta i oblikovanja stranica Facebook-a u skladu s potrebama. Zato se izrađuju uporabni, interesni i relacijski profili na Facebook-u,  npr. da bi se analiziralo korištenje naše online ponude u odnosu na reklamne oglase aktivirane na Facebook-u, obavijestilo druge korisnike Facebook-a o našoj online ponudi i vršilo druge usluge povezane s korištenjem Facebook-a.

Ako želite da Facebook ne prima od Vas nikakve podatke, ne morate ništa poduzeti, budući da se prijenos podataka događa tek nakon prvog klika na plugin i time dodijeljenog pristanka na korištenje podataka. Ako je dat pristanak na prikupljanje, obradu i pohranu  podataka, njega se može u svakom trenutku opozvati s djelovanjem koje traje i dalje, tako da se internetsku stranicu iznova pozove.

O svrsi i obimu prikupljanja podataka i daljoj obradi i korištenju podataka putem Facebook-a te o Vašim odgovarajućim pravima i mogućnostima postavki za zaštitu Vaše privatne sfere molimo da pogledate upute o zaštiti podataka Facebook-a: Facebook: www.facebook.com/policy.php.


Korištenje YouTube

Naša internetska stranica koristi plugine stranice YouTube čiji je operator Google. Operator stranica je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD. Kada posjetite neku našu stranicu koja je opremljena pluginom YouTube, uspostavlja se veza s poslužiteljima YouTube-a. Pritom se poslužitelja YouTube-a obavještava o tome koju ste našu stranicu posjetili.

Kada ste se logirali na svoj korisnički račun na YouTube-u omogućujete YouTube-u da Vaše pretraživanje alocira izravno pod Vaš osobni profil. Ovo možete spriječiti na način da se odlogirate s Vašeg računa na YouTube-u i da ugasite kolačiće na YouTube-u.

Daljnje informcije o postupanju s korisničkim podacima naći ćete u izjavi o zaštiti podataka YouTube-a pod https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/


Newsletter

Prijavom na naš Newsletter Vaša će se e-mail adresa koristiti za vlastite reklamne svrhe, sve dok se ne odjavite. E-mailom ćete dobivati ćete redovne informacije o aktualnim temama te e-mailove temeljem nekog posebnog povoda, primjerice, u slučaju posebnih akcija. E-mailovi mogu pritom na osnovi naših informacija o Vama biti personalizirani i individualizirani.

Za prijavu za naš Newsletter primjenjujemo, ako nam niste pismenim putem dali svoju saglasnost, takozvani postupak Double-Opt-In, tj. mi ćemo Vam poslati Newsletter e-mailom tek nakon što ste nam prethodno izričito potvrdili da trebamo aktivirati slanje Newslettera.  Mi ćemo Vam tada poslati obavijesni e-mail i zamoliti Vas da klikom na neku od poveznica koje sadrži taj e-mail potvrdite da želite primiti naš Newsletter.

Ako više uopće ne želite dobivati od nas Newsletter, to možete u svako doba opozvati, a da pritom ne nastanu nikakvi drugi troškovi osim troškova komunikacije prema osnovnim tarifama. Jednostavno se poslužite odjavnom poveznicom koju sadrži svaki Newsletter ili pošaljite obavijest nama ili osobi koja je kod nas nadležna za zaštitu podataka.


Obrazac za kontakt

Ako želite koristiti obrazac za kontakt u našoj online ponudi, zatražit će se od Vas u tu svrhu osobne podatke kao što su ime i e-mail adresa. Mi ćemo ih preuzeti i koristiti podatke proslijeđene putem obrasca za kontakt isključivo s ciljem da možemo odgovoriti na Vaš upit odnosno problem.

Nakon što obradimo slučaj mi ćemo podatke najprije pohraniti za slučaj možebitnih naknadnih pitanja. U svako doba se može zatražiti gašenje podataka, inače se gašenje vrši nakon potpunog okončanja stvari.


Dalje informacije

Poveznice prema drugim internetskim stranicama

Naša online ponuda sadrži poveznice prema drugim internetskim stranicama. Ove su poveznice u pravilu obilježene kao takve. Nemamo uticaja na to u kojoj se mjeri na povezanim internetskim stranicama pridržava važećih odredaba o zaštiti podataka. Stoga Vam preporučujemo da se i na drugim internetskim stranicama informirate o odgovarajućim izjavama o zaštiti podataka.

Prava nositelja podataka

Vi imate pravo na informaciju o Vašim pohranjenim podacima i po potrebi pravo na ispravak, blokadu ili gašenje podataka. Mjesto kojem ćete se za to obratiti je naša osoba nadležna za zaštitu podataka.

Saglasnost koju ste jednom dali možete u svakom trenutku opozvati s djelovanjem koje traje i dalje. Osoba kojoj se za to treba obratiti je osoba koja je kod nas nadležna za zaštitu podataka.

Kontakt

Za dalje informacije u vezi s našim postupanjem sa osobnim podacima molimo da se obratite osobi nadležnoj za zaštitu podataka pri DAW SE.

Caparol Sarajevo d.o.o.

71240 Hadžići,

Binježevo b.b.

Izmjene ove izjave o zaštiti podataka

Stanje izjave o zaštiti podataka indicirano je naznakom datuma (dolje). Pridržavamo sebi pravo da u svakom trenutku izmijenimo ovu izjavu o zaštiti podataka s djelovanjem koje traje i dalje. Trenutno aktuelnu inačicu može se pozvati direktno putem online ponude. Molimo Vas da redovno pretražujete online ponudu i da se informirate o važećoj izjavi o zaštiti podataka.

Izdanje ove izjave o zaštiti podataka: oktobar 2017.